Milyen tv-t vásároljon a foci eb-re?



Kedvező árakkal találkozhat, aki most akar új televíziót vásárolni. A lapos képernyős készülékek mindegyikének folyamatosan esik az ára: a karácsonykor jellemző összegekből mostanra már vagy nagyobb tudású, vagy nagyobb képméretű készüléket lehet megvenni.

A modern LED-es LCD-tévék (amelyeket LED-tévéként is hirdetnek) képesek például arra, hogy speciális algoritmusok segítségével kiszámítsák, hogy a képen repülő labda milyen útvonalat járt be az adás egyes képkockáin. Az extra képkockák beszúrásával a mozgásokat szaggatásmentessé lehet alakítani: a sportközvetítések tökéletes élvezetéséhez legalább száz-kétszáz hertzes modellt érdemes választani (ezek a képmérettől függően 140-180 ezer forintért vásárolhatók meg).

Bár az összehasonlíthatóság végett a gyártók a plazmatelevíziók mellett is feltüntetnek hertzben megadott képfrissítési értékeket, ezeknek nincs túl nagy jelentőségük, mert a legolcsóbb modell is tökéletesen leköveti a száguldó versenyautókat vagy a lepasszolt labdát.

Az analóg kábeltévé minősége már nem elegendő a mai lapos tévék kiszolgálásához, mert ez nem alkalmas nagy felbontású műsor (HD) továbbítására. A tökéletes látványt csak a nagy felbontást is támogató, HDMI-csatlakozóval felszerelt beltéri egységekkel lehet elérni, amelyek a legtöbb szolgáltatónál még felárasak.

Forrás: Straub Ádám 2012. 06. 07., 12:31
|http://www.origo.hu/techbazis/20120607-milyen-tevet-vegyen-aki-imadja-a-sportot.html